Projecte Virolai Solidari

La nostra escola està oberta a tothom i educa en el pluralisme i el respecte. Valorem la persona i afavorim el creixement integral de la personalitat de l’alumnat. Eduquem per la igualtat, la solidaritat i la pau. Promovem el compromís, l’estimació i el respecte a les persones i al medi ambient. Facilitem la generació d’escenaris que permetin que els nostres alumnes arribin a ser persones lliures, responsables i solidàries en la transformació del món que els envolta.


PROJECTE TAPS. MALÀRIA 40

En el nostre projecte educatiu de centre té una gran importància l’educació en valors. El projecte Virolai Solidari forma part d’aquest aprenentatge i compren diverses accions que es realitzen al llarg del curs. A partir d’aquest curs estem realitzant una nova acció solidària: la recollida de taps de plàstic. Els diners recollits aniran destinats a una organització no governamental anomenada Malaria40  (www.malaria40.org) que ajuda a combatre aquesta malaltia parasitària en infants de Madagascar. El nom de Malaria40 es deu a que el tractament per pal·liar la malària costa uns 40 €. El simple gest de guardar un tap pot significar molt per altres persones o col·lectius.


PROJECTE GRANET DE SORRA. HOSPITAL SANT JOAN DE DÉU.

El projecte té com a objectiu en conscienciar i donar a conèixer als nostres alumnes de Primària la realitat que viuen determinats nens i nenes que pateixen malalties greus i que es troben ingressats a l’Hospital de Sant Joan de Déu de Barcelona. La idea principal és aprofitar la música per repartir somriures entre els col·lectius més vulnerables i ajudar a alguna entitat que treballi amb ells.

És un projecte que dura tot el curs, i te diverses fases. En una primera fase els alumnes aniran coneixent i  conscienciant-se sobre la importància del somriure i la positivitat davant d’una realitat com és una malaltia greu. Es faran xerrades per part de personal de l’hospital, dels “Pallapupas”… La segona fase serà la de creació, producció , edició i gravació  d’una cançó per part dels alumnes i que es regalarà a l’hospital.  La cançó tracta el tema del positivisme i la alegria i veurà la llum el dia 12 de desembre amb la participació dels alumnes a l’acte-concert anomenat “Encesa de llums” que es fa a l’Hospital Sant Joan de Déu per donar la benvinguda al Nadal.

En definitiva, un projecte ple de valors que ens serveix per a formar als nostres alumnes en la solidaritat envers altres persones i en la conscienciació de realitats diferents o allunyades, i també en el treball cooperatiu de creació d’una cançó per ajudar a entitats o associacions sense ànim de lucre. Aquest projecte serà el nostre petit  “Granet de sorra”.


PROJECTE GUEOPIC. LA COLLA DEL PIC

                                                

El curs passat i ja amb la mirada posada en la creació del projecte Granet de Sorra, els nens i nenes de 3r de primària van participar en el projecte Gueopic. Van crear i enregistrar una cançó per al Gueopic, una aplicació per a persones autistes i amb dificultats de comunicació i van estar treballant el tema de l’autisme.

Va ser una experiència fantàstica per a tots i totes. Per sempre aquest grup serà per nosaltres La Colla del Pic.


DENIP 2017. CRISI DELS REFUGIATS

A la celebració del DENIP d’enguany tota l’escola va estar treballant diferents aspectes de la crisi dels refugiats, des de la declaració universal dels drets humans, els conflictes i les migracions massives de persones, el paper de les institucions i el propi personal.

 


POSA’T LA GORRA


UN ORIGAMI, UN EURO. LA MARATÓ DE TV3


NI UN PLAT BUIT


RECOLLIDA DE ROBA